ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства «урізали» заборгованість за газ

Підприємства «урізали» заборгованість за газ

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилась на 1,5 млрд грн. Та становить наразі понад 15 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі скоротили заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» майже на 9% (1,5 млрд грн).  Наразі сума боргу складає 15,6 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба НАКу.

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 81% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 10%, борг прямих промислових споживачів — близько 9%», - зазначається у повідомленні.

При цьому зауважується, що ПАТ «Київенерго» скоротило заборгованість перед НАКом на 571 млн грн. Борг  підприємства наразі складає 426 млн гривень.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна вибрала менше третини об’єму газу, який передплатила на початку грудня. Решта грошей піде на оплату палива у січні 2015 року.

 
Коментарі (0)