ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства збільшили борги за газ на п’ять мільярдів

Підприємства збільшили борги за газ на п’ять мільярдів

За тиждень підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі збільшили борги за газ перед «Нафтогазом» більше, ніж на 5 млрд грн. Наразі заборгованість становить 21,7 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень збільшили свої борги перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ на 5,4 ммлрд грн. – до 21,7 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого у грудні попереднього року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця», - йдеться в повідомленні.

Так, борги підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії за тиждень збільшились на 4,5 млрд грн. та складають 17,2 млрд грн, з них за 2015 р. — 4,9 млрд грн.

Підприємства ТЕЦ збільшили заборгованість за газ, використаний для генерування електроенергії на 901 млн грн (34%) та складає близько 3,6 млрд грн.

Прямі промислові споживачі збільшили суму боргів за газ 7 млн грн (1,0%) та складає 938 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна за 18 днів січня транспортувала через свою територію 3,7 млрд кубометрів природного газу до країн Європи. В «Укртрансгазі» заявляють, що це на 42% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 
Коментарі (0)