ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПідприємства збільшили борги за газ на кількасот мільйонів

Підприємства збільшили борги за газ на кількасот мільйонів

Підприємства-боржники за тиждень збільшили загальну суму прострочених перед «Нафтогазом» платежів за газ майже на 400 млн грн. Причому ріст заборгованості зафіксовано лише в одній категорії підприємств-споживачів.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень збільшили свої борги перед НАК «Нафтогаз України» на 398 млн грн. – до 20, 9 млрд грн., передає прес-служба «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 72% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 24%, борг прямих промислових споживачів — близько 4%», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, підприємства ТКЕ та ТЕЦ збільшили сума прострочених платежів за газ, спожитий для генерування теплової енергії зменшилась на 233 млн грн (1,5%) – до 15 млрд грн.

Підприємства ТЕЦ, навпаки – за тиждень збільшили борги за «блакитне» паливо, яке було використане для генерування електроенергії, на 657 млн грн (15,3%)  - до 5,0 млрд грн.

Заборгованість прямих промислових споживачів зменшилась на на 26 млн грн (2,7%) та складає близько 1 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для України розрахункова ціна за російський газ у I кварталі наступного року становитиме більше ніж 200 дол. за тисячу куб. м. При цьому дана цифра не враховує можливу знижку.

 
Коментарі (0)