ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПідприємства Житомирщини забруднювали навколишнє середовище

Підприємства Житомирщини забруднювали навколишнє середовище

На Житомирщині підприємства, які спеціалізуються на переробці відходів працювали зі значними порушеннями щодо вимог чинного законодавства у цій сфері.

Прокуратура Баранівського району Житомирської області за результатами перевірки щодо дотримання вимог чинного законодавства у сфері поводження з відходами внесла подання двом підприємствам, які здійснюють переробку відходів, з вимогою усунути виявлені порушення. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Підприємство «Еко Нова», яке спеціалізується на переробці відходів, не належним чином зберігало сировину, що у свою чергу призвело до забруднення навколишнього природного середовища хімічними речовинами, які вимиваються атмосферними опадами. 

Також підприємство не отримало дозволу на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря, тим самим порушивши вимоги закону «Про охорону атмосферного повітря».

Крім цього, товариство використовувало воду із артсверловини ПП «Еко Сервіс» та скидало її в каналізацію міста Баранівка, не маючи дозволу на спецводокористування та договору про приймання стічних вод у комунальну каналізацію. Прилегла до підприємства територія теж забруднена побутовими відходами та знаходиться у незадовільному санітарному стані.

Виявлені в ході перевірки порушення ТОВ «Еко Нова» усунуло лише після втручання районної прокуратури. 

Довідка:

На території Баранівського району зареєстровано два суб’єкти господарювання, які здійснюють переробку відходів. Це – Баранівська філія ПП «Еко Сервіс» та ТОВ «Еко Нова».

Згідно з документами, з моменту реєстрації підприємств і донині на них здійснюються пуско-налагоджувальні роботи обладнання. Проте насправді Баранівська філія ПП «Еко Сервіс» фактично здійснює переробку відходів та випускає продукцію, а на ТОВ «Еко Нова» встановлено обладнання та здійснюються його пробні запуски.
 

 
Коментарі (0)