ГоловнаГоловнеФінансування ЖКГПідприємства ЖКГ назбирали штрафів

Підприємства ЖКГ назбирали штрафів

Протягом 2013 року за виявлені під час перевірок порушення регулятор оштрафував підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення на понад 2 млн грн.

Протягом 2013 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, здійснила 83 планові перевірки діяльності своїх підприємств-ліцензіатів. Зокрема, було проведено 54 перевірки у сфері теплопостачання та 29 – у сфері централізованого водопостачання та водовідведення. Також було здійснено 14 позапланових перевірок на підприємствах-ліцензіатах комісії, - зазначають у прес-службі регулятора. 

За виявлені порушення на підприємства було накладено 80 фінансових санкцій на суму 2,15 млн грн.

При цьому типовими порушеннями законодавства у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення стали: відсутність комерційного та технологічного обліку; неповідомлення органу ліцензування про всі зміни даних підприємства; ненадання до органу ліцензування статистичної звітності в обсязі, порядку і строки, визначені законодавством; ведення єдиного бухгалтерського обліку господарської діяльності для всіх видів діяльності підприємства; відсутність у ліцензіатів договорів зі споживачам відповідно до чинного законодавства; не проведення планово-попереджувальних ремонтів об’єктів; відсутність поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води; провадження діяльності без державних актів на право постійного користування або на право власності на землю.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, протягом грудня 2013 року Нацкомпослуг перевірила чотири підприємства у сфері теплопостачання, водопостачання та водовідведення. За результатами перевірок господарської діяльності щодо дотримання ліцензійних умов накладено штрафних санкцій у сумі 25 тис. грн.

 
Коментарі (0)