ГоловнаНовини ЖКГТранспортПДВ для внутрішніх авіарейсів можуть скасувати

ПДВ для внутрішніх авіарейсів можуть скасувати

Міністерство інфраструктури пропонує скасувати стягування ПДВ з внутрішніх авіарейсів, щоб стимулювати ринок внутрішньої авіації

Міністерство інфраструктури пропонує скасувати стягування ПДВ з внутрішніх авіарейсів, щоб стимулювати ринок внутрішньої авіації.

Як повідомляє ЦТС, про це в інтерв'ю виданню "Фокус" сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Ми можемо скасувати для внутрішніх рейсів ПДВ, це логічно, багато країн так роблять. Це нормальна історія, яка не під МАУ, не під SkyUp, а під національного українського оператора", - сказав він.

Криклій зазначив, що МІУ обговорює таку можливість з Міністерством фінансів і бюджетним комітетом Верховної Ради.

"Спілкуємося. Ніхто не говорить, що це завтра буде виноситися в зал. Поки це предмет для дискусії. Але це правильне рішення, тому що воно буде стимулювати ринок внутрішньої авіації", - сказав глава МІУ.

Крім того, Криклій заявив, що Мінінфраструктури НЕ буде компенсувати авіакомпаніям втрати через обльоту території РФ, в тому числі МАУ Ігоря Коломойського.

"Ніяких компенсацій заднім числом або ще чогось в такому роді. У МАУ є заборгованість перед Украерорухом. Близько 1 млрд грн. Держпідприємство подало позов до суду. МАУ подала зустрічний позов, в якому стверджує, що вони з-за війни, починаючи з 2014 року, змушені були здійснювати обльоти РФ і тому вимагають компенсацію. Про компенсацію цих витрат і мови бути не може. Кабмін таке не підтримає ", - сказав міністр.

Нагадаємо, 12 вересня Криклій сказав, що МІУ збирається компенсувати українським авіакомпаніям витрати на обліт території РФ.

"Їх дві - SkyUp і МАУ. Дійсно ми будемо пропонувати якісь речі - повинна бути компенсація за обліт території Росії. Це необов'язково повинна бути пряма компенсація. На це можна дивитися через аеропортові збори або іншу модель", - сказав він на брифінгу.

Як повідомляв ЦТС, з 13 вересня найбільшу авіакомпанію України - МАУ - очолив Євген Дихне, який раніше обіймав посаду першого заступника директора аеропорту Бориспіль,

Ключовим завданням нового президента в МАУ назвали повернення авіакомпанії в зону прибутковості при стійкому збалансованому розвитку мережевої моделі бізнесу.

Ви бажаєте кращого для вашої дитини? Пропонуємо вам дитячий табір Карпати. Тут ваша дитина зможе відпочити, набратись сил, багато чому навчитись.

 
Коментарі (0)