ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідвищення тарифів не рятує «Нафтогаз» від збитків

Підвищення тарифів не рятує «Нафтогаз» від збитків

Нові тарифи на газ не стимулюють зменшення збитковості «Нафтогазу». У компанії це пояснюють девальвацією гривні.

У НАК «Нафтогазі Україні» заявляють, що після підвищення тарифів для населення та ТКЕ збитки продовжують зростати. У НАКу таку ситуацію пояснюють девальвацією гривні. Про це заявив замісник голови «Нафтогазу» Сергій Коновець, передає «ZN.UA».

«Пояснення цьому дуже просте. Розглянемо реалізацію імпортного газу для тепловиків, які постачають теплову енергію населенню (ця категорія споживає виключно імпортний газ, оскільки газ власного видобутку ресурсів ПАТ «Укргазвидобування» споживається населенням у повному обсязі). Ціни будуть підвищені з 1 квітня 2015 р., при цьому за перший квартал тепловики використовують 3,3 млрд кубометрів газу, що становить 53% їх річного обсягу споживання. Таким чином, збільшення тарифів вплине на зменшення збитків лише від половини обсягу газу, реалізованого «Нафтогазом» тепловикам», - розповів пан Коновець.

Так, за перший квартал цього року збитки НАКу від продажу газу підприємствам для вироблення тепла для населення прогнозують в розмірі 20,6 млрд грн.

Як повідомив пан Коновець, ця сума не включає  збитки від продажу імпортного газу для населення, адже добутого українського газу не вистачає, щоб покрити потреби громадян у повному обсязі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мер Києва пригрозив «Київенерго», «Київгазу» та водоканалу, що шукатиме нових постачальників послуг, якщо ті не встановлять «обґрунтовані та реальні» тарифи на комунальні послуги.

 
Коментарі (0)