ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПенсії можна буде отримувати у спадщину

Пенсії можна буде отримувати у спадщину

Законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи передбачає можливість передачі пенсії у спадок дітям.

Про це віце-прем'єр-міністр України з соціальний питань Павло Розенко розповів в ефірі Еспресо.TV.

Переваги накопичувальної системи, на думку чиновника, - контроль та гарантії держави, які допоможуть зберегти і примножити цю "довгострокову інвестицію", а також убезпечити її від "згоряння" у разі смерті людини.

"На сьогодні такої можливості немає, і зараз після смерті людини його родичі нічого не отримують", - зазначив віце-прем'єр.

Втім, нинішні пенсіонери навряд чи дочекаються цих нововведень, оскільки політики затягують їх впровадження вже другий рік. Однак причини такого зволікання віце-прем'єр озвучити не спромігся.

Раніше інформаційний портал "Знай.иа" повідомляв, що Кабінет міністрів України має намір розширити перелік категорій пенсіонерів, зарахувавши до них людей, які відбувають термін у в'язницях і виправних колоніях.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Квітня 2017 p. 21:20
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування, тому вимушені жити на утриманні своїх сімей. ----------------------------------------------Тобто, людина працювала і платила податки та раптом якісь посадовці вирішили , щоб ця людина не працювала і не платила податки ... . А крайніми тепер хотять зробити самих тих примусово звільнених працівників....