ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПенсії в Україні підвищуватимуть в два етапи

Пенсії в Україні підвищуватимуть в два етапи

У 2019 році в Україні мінімальну пенсію підвищать двічі. До липня вона становитиме 1497 грн, до грудня — 1564 грн, а після грудня — 1638 грн

У 2019 році в Україні мінімальну пенсію підвищать двічі. До липня вона становитиме 1497 грн, до грудня — 1564 грн, а після грудня — 1638 грн.

Зараз фактичний розмір мінімальної пенсії становить 2710 гривень.

Враховуючи досить низький розмір зарплат, високий рівень тіньової зайнятості, оскільки багато роботодавці платять зарплату в конвертах і не платять податки, значно підвищити пенсію уряд не зможе і дефіцит Пенсійного фонду передбачений на рівні 166 млрд грн.

У наступному році, згідно з проектом бюджету, зростання доходів населення на 2% випередить інфляцію. Фактично це означає, що найбідніші українці можуть стати трохи багатшими.

При цьому, перша індексація пенсій і соціальної допомоги очікується лише в липні — до цього півроку доведеться жити зі старими виплатами, а друге підвищення, яке з випередженням компенсує зростання цін, очікується тільки в грудні 2019-го.

Варто зазначити, що проект головного фінансового документа повинна прийняти Верховна Рада. Після обговорень та можливих поправок бюджет винесуть на голосування.

 

 
Коментарі (0)