ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПенсіонери отримуватимуть по дві виплати одразу

Пенсіонери отримуватимуть по дві виплати одразу

Громадяни України, які проживають та працюють у Польщі, тепер мають можливість отримувати пенсії як з України, так і з Польщі

 

Громадяни України, які проживають та працюють у Польщі, тепер мають можливість отримувати пенсії як з України, так і з Польщі завдяки двосторонній угоді про соціальне забезпечення між двома країнами, повідомляє видання «znaj.ua».

Ця угода дає змогу зараховувати трудовий стаж, отриманий в Україні, до пенсійного фонду Польщі.

Українці, які мають на це право, матимуть змогу отримувати пенсії з обох країн одночасно. Щоб мати право на польську пенсію, громадяни мають відповідати критеріям пенсійного віку, який у Польщі становить 60 років для жінок та 65 років для чоловіків.

Крім того, вони повинні мати мінімальний страховий стаж: 20 років для жінок та 25 років для чоловіків. Якщо вони не досягнуть цієї вимоги, розмір пенсії буде пропорційно зменшено. Проте, трудовий стаж в Україні враховується при розрахунку загальної суми.

Це означає, що пенсія українця складатиметься з двох частин: одна частина відображає їхній трудовий стаж в Україні, а інша частина ґрунтується на їхній роботі в Польщі. Наприклад, якщо хтось має 15 років трудового стажу в Україні та 10 років у Польщі, його польська пенсія розраховуватиметься як 10/25 повної польської пенсії, а його українська пенсія — як 15/25 повної української.

Такий розвиток подій відкриває значні можливості для українців, які працюють у Польщі, особливо для тих, хто не нагромадив достатнього трудового стажу в одній країні.

 

 
Коментарі (0)