ГоловнаПублікаціїЕлектроенергетикаПенсіонери зможуть додатково отримати безкоштовні LED-лампами

Пенсіонери зможуть додатково отримати безкоштовні LED-лампами

Влада вирішила додатково забезпечити пенсіонерів безкоштовними LED-лампами. Така акція відбудеться у рамках експериментального проекту з енергозбереження
Влада вирішила додатково забезпечити пенсіонерів безкоштовними LED-лампами. Така акція відбудеться у рамках експериментального проекту з енергозбереження.
 
"Внесено зміни до порядку реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні", - повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.
 
Згідно з умовами акції кожен пенсіонер має право отримати 5 LED-ламп. Для цього лише потрібно відвідати відділення Укрпошти та мати із собою пенсійне посвідчення.
 
"Це дозволить прискорити процес видачі лампочок реципієнтам перед початком осінньо-зимового періоду підвищених навантажень на енергосистему України", - наголосив Мельничук.
 
Пенсіонерам не потрібно буде одразу нести старі лампи на обмін. Їх можна буде принести у відділення Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п’яти додаткових світлодіодних ламп. 
 
Перші лампи за новою хвилею програми будуть доступні з 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти по всій країні, крім Київщини. 
 
На Київщині пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи з 12 грудня. Про доступність ламп для обміну в решті населених пунктів буде повідомлено окремо.
 
Нагадаємо, відповідно до законодавства існує обмеження на отримання субсидії для громадян, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги.
 
Мінсоцполітики повідомляє, що, незважаючи на це, існують винятки, коли субсидія може бути призначена навіть за наявності заборгованості згідно з укладеним договором.
 
 
Коментарі (1)
Робін
20 Грудня 2023 p. 11:17

Лампи звичайні, лед, батареї, та все, що треба, можна знайти на не дорого, а не чекати, коли щось МОЖЕ дадуть.