ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна практично не готова до опалювального сезону

Україна практично не готова до опалювального сезону

У Мінрегіоні повідомили, що Україна не готова до опалювального сезону через брак коштів на купівлю газу. Тож у відомстві допускають варіант вилучення «блакитного» палива у приватних підприємств для покриття дефіциту

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляють, що «на практиці» країна не готова до проходження осінньо-зимового періоду через брак коштів на купівлю газу. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «ZN,ua».

Чиновник також розглядає варіант регулювання ситуацією в «ручному режимі».

Зокрема, за словами Міністра, можливий варіант вилучення «блакитного» палива у приватних підприємств. В такому випадку Кабінет Міністрів може прийняти відповідну постанову або навіть питання може бути вирішено окремим законом.

В той же час,  заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк заявив, що технічно країна готова до зими, а опалювальний сезон розпочнеться вчасно.

«Станом на 1 вересня теплові підприємства готові майже на 90%. Із 21 073 котелень до зимового періоду підготовлено 18 530: реконструйовано 528 котелень, замінено 798 і капітально відремонтовано 191 котлів. Щодо теплових мереж, то на сьогодні замінено та проведено випробування 261 км із 316 км. Підготовлено до зими 4 378 центральних теплопунктів з 5 213», - сказав заступник Міністра.

Нагадаємо, в Росії заявляють, що Київ відмовився від запропонованих пільгових ціна на природний газ.

 

 
Коментарі (0)