ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняПеред «ліквідацією» ДАБІ отримала нового керівника

Перед «ліквідацією» ДАБІ отримала нового керівника

Призначений керівником Державної архітектурно-будівельної інспекції Юрій Васильченко в 2019 році працював заступником начальника одного з управлінь ДАБІ

Призначений керівником Державної архітектурно-будівельної інспекції Юрій Васильченко в 2019 році працював заступником начальника одного з управлінь ДАБІ. При цьому президент Володимир Зеленський заявляв, що інспекція повинна бути ліквідована до 20 березня.

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 березня призначив Юрія Васильченко керівником Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ). Про це в Facebook повідомила народний депутат від "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар; засідання було закритим для преси.

"На закритому засіданні уряд прийняв ряд кадрових рішень. Серед найцікавіших - глава ДАБІ Васильченко Юрій Миколайович", - написала вона.

Юрій Васильченко в лютому 2019 року подавав електронну декларацію як кандидат на посаду глави ДАБІ. У ній він задекларував по одній квартирі в Києві та Кривому Розі, житловий будинок і земельну ділянку в Києві; автомобіль Volkswagen Passat 2015 року випуску вартістю 135 тис. грн і 630 акцій ПрАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат" вартістю 25 копійок за штуку. Васильченко також вказав, що у них з дружиною по $ 5 тис. Готівкою.

На той момент, згідно з декларацією Васильченко, він займав посаду заступника начальника одного з управлінь ДАБІ.

З 29 грудня 2019 року виконує глави ДАБІ була екс-співробітниця Міносвіти Олена Костенко. 11 січня 2020 року вона має розповіла, що аудит відомства виявив тисячі "сліпих ліцензій", виданих з порушеннями. За її словами, тривалий час посадові особи ДАБІ видавали ліцензії заявникам, які ніяк не підтверджували наявність у них кадрових, технічних і матеріальних ресурсів для будівництва.

У січні тодішній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук говорив, що Держархбудінспекції в нинішньому вигляді ліквідують, "якщо потрібно буде".

У числі першочергових завдань перед Денисом Шмигаль при призначенні його віце-прем'єр-міністром - міністром розвитку громад і територій називали ліквідацію ДАБІ. 4 березня 2020 го Шмигаль замінив Гончарука на посаді прем'єра.

5 березня президент України Володимир Зеленський заявив, що ДАБІ ліквідують протягом двох тижнів. "Буде створено орган паралельний, а не просто ліквідують. Ви ж знаєте, що ДАБІ - це один з найбільш корумпованих органів. Я думаю, що протягом двох тижнів питання буде закритий", - говорив він.

 

 
Коментарі (0)