ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПереговорам щодо транзиту газу призначили дату

Переговорам щодо транзиту газу призначили дату

Переговори пройдуть в Брюсселі. Росія не надала інформації про своїх представників, які будуть брати участь в переговорах

Тристоронні переговори щодо транзиту газу відбудуться 16 вересня за участі України, Росії та ЄС, передає NewsOboz.org з посиланням на Gazeta.ua.

"Переговори пройдуть в Брюсселі. Росія не надала інформації про своїх представників, які будуть брати участь в переговорах", - повідомив глава Нафтогазу Андрій Коболєв.

Росія відстрочує зустріч, пояснюючи це зміною у владі.

"Щорічно транзит російського газу приносить близько 2-3% від ВВП України, а чинний контракт на транзит закінчується 31 грудня 2019 року. Без нового контракту Україна може втратити статус транзитера газу до Європи", - зазначив Андрій Коболєв.

Право на отримання субсидії хочуть повернути пенсіонерам, які його втратили через прописаних онуків, що з ними не проживають. Йдеться про громадян в сільських місцевостях або районних центрах з пенсією менше 2 тис. Грн.

Як сідомо, газотранспортна система  працює таким чином, що газ потрапляє зі Сходу й рухається на Захід. Споживається значною мірою в середині країни й на Сході, а там вже заміщується із сховищ. На думку експерта з енергетичних питань Дмитра Марунича, Якщо транзит припиниться, то треба буде повністю перебудувати технологічну схему і в зворотньому напрямку спрямовувати значні обсяги газу.

"Козирем є те, що Україна залишається значним транзитером, а Москва має велику кількість покупців в Євросоюзі. Й поки що з Україною розпрощатися не зможе в будь-якому разі. Тому на мою думку тиснути надалі безглуздо, а треба за допомогою європейських посередників намагатися знайти якийсь компроміс", – додав Марунич.

 

 
Коментарі (0)