ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПереговори з МВФ планують почати вже сьогодні ввечері

Переговори з МВФ планують почати вже сьогодні ввечері

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський проведе у телефонному режимі переговори з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський проведе у телефонному режимі переговори з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Переговори будуть стосуватися виконання Україною умов для отримання наступного траншу. Зокрема, президент наголосив, що Україна готова отримати транш МВФ.

«Сьогодні о 17-й у мене телефонний дзвінок з директором-розпорядником МВФ Георгієвою. Сьогодні ми поговоримо, що готово, що ще не готово. Ми сьогодні на вирішальній стадії», — заявив Зеленський.

Він зауважив, що майже всі структурні маяки Українська держава виконала. Залишаються певні специфічні речі, пов’язані з державним бюджетом, які мають узгоджуватися на рівні середньої ланки учасників переговорного процесу. 
 
«Я вважаю, що ми все зробили. Все, що я обіцяв пані Георгієвій, і все, що нам потрібно для України, – всі головні реформи ми розпочали. Вони проголосовані. Земельна реформа, банківська реформа, Вища рада правосуддя, Вища кваліфікаційна комісія суддів. Лише перше голосування, але ми почали й реформу Служби безпеки України. Я вважаю, що це серйозний комплект, який до мого президентства не був проголосований, хоча був обіцяний. Обіцялося це не мною, але ці законопроекти прописані в тих чи інших документах, і ми все це зробили. Вважаю, що ми готові до отримання траншу», – сказав Володимир Зеленський.
 
Серед важливих структурних маяків МВФ Президент назвав реформу судової системи. За словами Глави держави, попри спротив, який чинять окремі представники судової гілки влади, ця реформа буде завершена.
 
«І буде очищення судів у будь-якому разі», – наголосив Глава держави.
 
Щодо кадрових змін у Національному банку України й можливого впливу на співпрацю з Міжнародним валютним фондом, то Володимир Зеленський зауважив, що не має права втручатися в роботу Нацбанку та в кадрову політику його керівництва. Водночас Президент зазначив, що сьогодні НБУ забезпечує стабільність національної валюти без різких коливань, також спрощується надання кредитів.

Нагадаємо, у Національному банку заявляють, що остаточне рішення Міжнародного валютного фонду щодо кредиту для України буде ухвалене на початку серпня. 

 
Коментарі (0)