ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПереговорне вирішення газових питань тане щодень

Переговорне вирішення газових питань тане щодень

Україна намагається продовжувати колишню політику - шукати баланс у газових відносинах з Європейським Союзом і Російською Федерацією, але з кожним днем можливостей вирішити цю проблему шляхом переговорів менше.

В України залишається все менше можливостей вирішити проблему дорогого російського газу шляхом переговорів. Таку думку висловив незалежний експерт з питань енергетики Сергій Дяченко в ефірі Першого ділового каналу.

«Україна намагається хоч якимось чином продовжувати колишню політику - шукати баланс у відносинах з Європейським Союзом і Російською Федерацією. Це передбачає діловий спосіб вирішення питань, а не тиск через суд. Разом з тим позиція Російської Федерації стає все більш жорсткою, тепер вже з європейської інтеграції України. Про це свідчать і торгово-економічні відносини і обіцянки, що буде, якщо Україна підпише асоційовану угоду з Європейським Союзом. На мою думку, все менше і менше можливостей вирішити питання переговорним порядком», - сказав Сергій Дяченко.

Нагадаємо, Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна має намір використовувати рішення європейських судів за позовами проти «Газпрому» в переговорах з Росією щодо перегляду ціни на газ у бік зниження.

 
Коментарі (0)