ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПеренесення термінів «Північного потоку-2» обійдеться «Газпрому» в 660 млн євро

Перенесення термінів «Північного потоку-2» обійдеться «Газпрому» в 660 млн євро

Запуск "Північного потоку - 2" можуть відкласти на вісім місяців через додаткових вимог Данії

Запуск "Північного потоку - 2" можуть відкласти на вісім місяців через додаткових вимог Данії.

Затримка на вісім місяців запуску "Північного потоку - 2" через додаткових вимог Данії обійдеться в € 660 млн, вважає оператор газопроводу Nord Stream 2 AG.

Вартість проекту "Північний потік - 2" - € 9,5 млрд

Через позицію Данії введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2" може бути відстрочено на вісім місяців. Про це повідомив оператор газопроводу, компанія Nord Stream 2 AG, в листі до датського апеляційної ради з енергетики, яке є в розпорядженні Reuters.

Збитки, які понесе компанія в разі перенесення запуску газопроводу на такий термін, в Nord Stream 2 AG оцінили в € 660 млн.

Оператор газопроводу вважає, що Данія "навмисно намагається затримати завершення проекту", запросивши в березні екологічну оцінку вже третього варіанту маршруту.

"Північний потік - 2" - другий газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Протяжність маршруту - понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд м³ газу на рік. Вартість проекту - € 9,5 млрд, його навпіл фінансують російський "Газпром" і п'ять європейських компаній. В "Газпромі" прогнозують, що "Північний потік - 2" введуть в експлуатацію до кінця 2019 року, компанія - оператор будівництва газопроводу повідомила, що проект можуть завершити до середини 2020 року.

Німеччина, Фінляндія і Швеція дозволили прокладати трубопровід через свою територію, Данія - немає. У серпні 2018 року оператор проекту запропонував прокласти трубопровід в обхід Данії.

Влада України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви і Естонії вважають "Північний потік - 2" загрозою для енергетичної безпеки Європи.

12 березня 2019 року Європарламент прийняв резолюцію, в якій визнав "Північний потік - 2" загрозою для внутрішнього ринку Європейського союзу.

Соціал-демократична партія Данії, яка перемогла на що пройшли 5 червня парламентських виборах, раніше виступала проти будівництва газопроводу "Північний потік - 2", висловила думку про необхідність ретельно проаналізувати це питання.

 

 
Коментарі (0)