ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПерепланування квартир за крок від спрощення

Перепланування квартир за крок від спрощення

Найближчим часом планується законодавчо скасувати вимоги щодо отримання дозволу на виконання робіт з переобладнання та перепланування житла.

Уряд схвалив розроблений Мінрегіоном законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання та перепланування жилих приміщень». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.
 
«Прийняття закону дозволить спростити дозвільну систему та удосконалити законодавство у сфері містобудування, що сприятиме реалізації прав громадян на створення сприятливих умов проживання, покращенню якості існуючого житлового фонду», - зазначають у Мінрегіоні.

Зокрема, документом передбачено скасування вимог щодо отримання дозволу виконавчого комітету на виконання робіт з переобладнання та перепланування житлового будинку або приміщення, які не передбачають втручання у несучі та огороджувальні конструкції чи інженерні системи.

Крім того, законопроектом передбачається визначення переліку об’єктів будівництва та будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання документа, що дає право на їх виконання, та після завершення яких об’єкт будівництва не потребує прийняття в експлуатацію.

Нагадаємо, раніше заступник Міністра Дмитро Ісаєнко, зазначав, що у разі прийняття законопроекту, при переплануванні квартир, яке не передбачає знесення капітальних стін, «не потрібно буде брати ніяких дозволів, не потрібне буде введення в експлуатацію, не потрібно брати дозвіл на будівництво, оформляти паспорт в БТІ». Крім того, не потрібно буде вносити зміни до техпаспорту квартири у разі її продажу, так як техпаспорт містить інформацію про несучі стіни та інші необхідні характеристики.

 
Коментарі (0)