ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПереселенцям змінили правила отримання іпотеки

Переселенцям змінили правила отримання іпотеки

Порядок надання кредитних коштів від німецького банку KfW на придбання житла переселенцями з окупованих територій буде змінено доти, доки проект проходить узгодження

 

Порядок надання кредитних коштів від німецького банку KfW на придбання житла переселенцями з окупованих територій буде змінено доти, доки проект проходить узгодження. У переселенців буде більше часу на пошук житла, а комісія розглядатиме і придбання квартир у «старших» будинках.

Про це в інтерв'ю Центру журналістських розслідувань повідомив Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному домобудуванню Сергій Кімнатний.

За його словами, необхідність змін пов'язана з тим, що велика кількість людей не встигає подати документи у строк, визначений чинним порядком, – 20 календарних днів з моменту обрання переможцем у рандомному відборі на отримання кредиту KfW банку для придбання житла для ВПО.

«На сьогоднішній день проект документу проходить узгодження з іншими зацікавленими органами. Я не можу сказати, який він буде остаточно. Тому що це залежатиме від центральних органів виконавчої влади, уряду. Але Держмолодь пропонує збільшити вік будинків до 50 років, і термін на пошук відповідного житла кандидату — до 35 днів», — сказав Сергій Кімнатний.

Прийняття до розгляду будинків старше, ніж передбачає порядок зараз, за ​​словами Сергія Кімнатного, буде більш актуальним для мешканців Донецької та Луганської областей, оскільки там складніше знайти введений в експлуатацію будинок не старше 35 років.

 

 

 

 
Коментарі (0)