ГоловнаНовини ЖКГТранспортПеревізники Київщини зібралися на «попереджувальний» мітинг

Перевізники Київщини зібралися на «попереджувальний» мітинг

Перевізники столичного регіону 30 січня провели в столиці мітинг проти обмеження в Київській області роботи точок СТО, які можуть проводити діагностику рухомого складу

Перевізники столичного регіону 30 січня провели в столиці мітинг проти обмеження в Київській області роботи точок СТО, які можуть проводити діагностику рухомого складу. Захід пройшов у будівлі Міністерства інфраструктури. Обурені маршрутники також попросили підтримати їхню ініціативу губернатора Київщини Терещука.

Про це стало відомо з повідомлення Асоціації "Автоперевізників Київщини" в Facebook.

Згідно з цим повідомленням, 30 січня 2019 року біля будівлі Міністерства інфраструктури відбулася "попереджувальна" акція протесту. Учасниками її стали маршрутники Київщини та підприємці сфери технічного діагностування транспортних засобів.

Вказується також, що головними вимогами пікетувальників є відновлення роботи станцій технічного діагностування з проведення обов'язкового технічного огляду комерційного транспорту.

"З першого січня на території України працює тільки до 100 таких станцій, в Київській області жодна станція не працює. Щодня 12 одиниць техніки зупиняється і не має можливості працювати на маршрутах області. Автоперевізники Київщини висловлюють своє обурення діями Міністерства інфраструктури і вимагають від керівництва Міністерства негайного вирішення питань щодо відновлення роботи станцій діагностики ", - пишуть автоперевізники в повідомленні.

В ході виїзного засідання в місті Тараща губернатор Київської області Олександр Терещук прокоментував * KV ситуацію. За його словами, хоч він і не отримав листа від Асоціації, але про проблему обізнаний і вже в найближчі години переговорить з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

Справа в тому, що відсутність сертифікованих СТО вийшло боком і для Таращі - там на роботу не можуть виїхати шкільні автобуси.

"Нехай я скажу з міністром, вирішимо це питання. Це бізнес, який повинен працювати, надавати послуги, тому я тільки за те [щоб вирішити цю проблему]. В Одеській області я проводив таку роботу. Я поговорю з міністром і з'ясую, як швидше отримати ліцензію ", - підкреслив Терещук.

Нагадаємо, з січня 2019 року Міністерство інфраструктури зупинило діяльність несертифікованих станцій технічного діагностування (СТД) автомобілів на території Київської області, що серйозно завадило як мінімум роботі підприємств, що виконують пасажирські та вантажні перевезення в регіоні. У зв'язку з цим Асоціація перевізників "Київщина" направила лист з проханням до губернатора області Олександра Терещуку вплинути на Міністерство щоб уникнути колапсу.

 

 
Коментарі (0)