ГоловнаНовини ЖКГТранспортПерші два електропоїзди «Hyundai Rotem» вже прибули в Одеський порт

Перші два електропоїзди «Hyundai Rotem» вже прибули в Одеський порт

Л.Лобойко повідомив, що наразі здійснюються митні процедури, після чого розпочнеться вивантаження техніки. Фахівці розраховують, що вивантаження триватиме упродовж двох-трьох днів

Перші два склади міжрегіональних електропоїздів виробництва Hyundai Rotem вже прибули в Одеський морський торговельний порт. Увечері 11 березня в порт Одеси їх доставив спеціальний морський транспорт.

Про це повідомив заступник генерального директора Укрзалізниці Леонід Лобойко, інформує прес-служба відомства.

Л.Лобойко повідомив, що наразі здійснюються митні процедури, після чого розпочнеться вивантаження техніки. Фахівці розраховують, що вивантаження триватиме упродовж двох-трьох днів.  Потім електропоїзди будуть доставлені у мотор-вагонне депо Одеса-Застава-1, де здійснюватиметься  їх підготовка до транспортування на Південну залізницю до станції Харків.

Для прийому електропоїздів виробництва «Hyundai Rotem»  у депо Одеса-Застава-1 працівники Одеської залізниці здійснили поточний ремонт цехів та тракційних колій, які знаходяться безпосередньо у депо.

До того для формування і відстоювання електропоїздів укладено додаткову колію. На деповських коліях були замінені на нові шпали та стрілочні переводи. Також в цехах встановлені нові освітлювальні прилади. Також готові до прийому іноземних колег-залізничників робочі місця та кімнати для відпочинку.

Як повідомив заступник генерального директора Укрзалізниці, вже відвантажені третій та четвертий склади міжрегіональних електропоїздів, вони так само прибудуть в Україну морем  у середині квітня, а п’ятий та шостий –  у першій декаді травня поточного року. Введення в експлуатацію 6 складів електропоїздів буде здійснено  до 1 червня 2012 року.

Нагадаємо, що відповідно до укладеного контракту з корейською компанією Hyundai Rotem на закупівлю 10 міжрегіональних двосистемних поїздів, поставку 4-х інших електропоїздів буде здійснено до кінця 2012 року.

Довідка:

Вагони міжрегіональних електропоїздів обладнані: клімат-системою; герметичними міжвагонними переходами; вакуумними туалетами; кріслами, що регулюються; моніторами для перегляду відеопродукції; багажними полицями та багажними відсіками для великогабаритного багажу; буде надана можливість харчування та користування Internet (Wi-Fi); один із головних вагонів електропоїзда обладнаний 2 місцями, які пристосовані для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)