ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПерші «зелені аукціони» заплановані на квітень цього року

Перші «зелені аукціони» заплановані на квітень цього року

Проведення «зелених аукціонів» має знизити ціну на відновлювану енергію. Перші аукціони заплановані на квітень 2020 року.
Постанова уряду від 27 грудня 2019 року № 1175 «Про запровадження конкурентних умов стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» дозволяє проводити «зелені аукціони» з продажу енергії, виробленої з альтернативних джерел на прозорих аукціонах через майданчик «Прозоро.Продажі», має стимулювати виробництво альтернативної енергії та знизити ціну на «чисту» енергію». 
 
Перші аукціони заплановані на квітень 2020 року.
 
Зазначеною постановою затверджено Порядок проведення аукціонів з розподілу квоти підтримки та Порядок відбору операторів електронних майданчиків для проведення аукціонів з розподілу квоти підтримки.
 
Ключовими особливостями «зелених» аукціонів, які передбачає постанова, є:
  • забезпечення добросовісної конкуренції серед учасників аукціонів;
  • збереження повної конфіденційності про учасників і подані ними заявки та цілковитої відкритості всіх відомостей після завершення процедури торгів;
  • автоматичне формування електронною торговою системою протоколу про результати аукціонів та визначення переможців, що виключає вплив «людського» фактору;
  • забезпечення громадського контролю за усім процесом проведення аукціону;
  • зручність і простота для інвесторів, що не передбачає використання паперових документів чи фізичної присутності учасників на етапі підготовки та проведення аукціону.
Постанова створює умови для розвитку відновлюваної енергетики, дозволяє залучати дешеві кредитні ресурси, сприяє розвитку виробництва високотехнологічного обладнання на території України. 
 
Коментарі (0)