ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПитання реверсу газу вийшло на новий етап

Питання реверсу газу вийшло на новий етап

Братислава запевняє, що розпочала технічну підготовку для організації реверсу газу з ЄС в Україну, однак нюанси обговорюватимуть вже наступного тижня.

Словаччина вже почала технічну підготовку для організації реверсних поставок природного газу з ЄС в Україну. Про це заявив Віце-прем'єр - Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми вже почали технічну підготовку до реверсу, тобто немає підстав для звинувачень», - сказав він.

За його словами, оператори газотранспортних систем обох країн - компанії Eustream і «Укртрансгаз» - 15 квітня проведуть зустріч, на якій обговорять нюанси організації реверсу.

Нагадаємо, організація реверсу через Словаччину дозволила б поставляти в Україну з ЄС за цим напрямом до 20 млрд куб. м. газу. На сьогодні Україні доступні два реверсних напряма - через Польщу та Угорщину - загальною пропускною здатністю близько 7,2 млрд куб. м газу в рік.

Після заяв російської сторони про суттєве підвищення ціни на природний газ для України з другого кварталу 2014 року розширення реверсу природного газу з боку Європи є для Києва вигідним і необхідним.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами Мністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, фізично, технічно на шляху реверсу газу зі Словаччини в Україну перешкод немає, однак, словацька сторона не поспішає рятувати Київ через домовленості з «Газпромом».

 
Коментарі (0)