ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПитання відшкодування втраченого житла ще не врегульовано

Питання відшкодування втраченого житла ще не врегульовано

На сьогодні уряд не врегулював питання відшкодування втраченого майна. Тому українцям, які залишилися без даху над головою, поки що надається тимчасове житло

 

На сьогодні уряд не врегулював питання відшкодування втраченого майна. Тому українцям, які залишилися без даху над головою, поки що надається тимчасове житло.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова Київської ОВ Олексій Кулеба.

"На сьогодні (людям, які залишилися без даху над головою – ред.) надається тимчасове житло. Для цього потрібно звернутися до органу місцевого самоврядування – місцева рада. Зараз багатьох людей розміщують у модульних містечках, які нам надає польський уряд. Другий варіант – у нас є державні, комунальні установи, так звані пансіонати тощо – там також розміщують людей”, – заявив Кулеба.

При цьому він додав, що уряд ще не прийняв нормативний документ, який закріплював би механізм відшкодування людям їхніх збитків. Тільки після цього можна говорити, як відбуватиметься компенсація зруйнованого війною майна.

Також Кулеба наголосив, що Київська облрада ухвалила програми, які стосуються відновлення приватних будинків та викупу квартир. Вони зараз доопрацьовуються та будуть презентовані протягом місяця.

"Гроші, які закладені в ці програми – це на сьогодні обласний бюджет разом із територіальними громадами. Йдеться про невеликі кошти, порівнюючи з масштабами руйнувань. Ці програми розраховані для тих людей, у яких найскладніша ситуація, яким потрібно якнайшвидше придбати житло або збудувати на місці зруйнованого", - пояснив чиновник.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що близько 800 тисяч громадян України залишилися без даху над головою через повномасштабне вторгнення Росії.

 

 

 
Коментарі (0)