ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаП.Котін: ""Енергоатому" не вистачає виробництва електроенергії для фінансування тарифу для населення"

П.Котін: ""Енергоатому" не вистачає виробництва електроенергії для фінансування тарифу для населення"

Через зменшення виробництва електроенергії "Енергоатом" не може повністю погасити борги з покладення спеціального обовʼязку
Через зменшення виробництва електроенергії "Енергоатом" не може повністю погасити борги з покладення спеціального обовʼязку, про це заявив на засіданні парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП президент "Енергоатома" Петро Котін, пише "Україна Комунальна".
 
"У нас не вистачає виробітку, щоб в повному обсязі зараз закривати заборгованість, яку було скорочено за попередній рік. Вона була скорочена за попередній рік на 5,8 млрд грн", – сказав він.
 
Зараз в роботі вісім енергоблоків, але найближчим часом кілька з них будуть виведені на ремонт, що призведе до ще більшого дефіциту виробництва і ускладнить погашення боргів.
 
"Ми 100% ПСО оплатили за січень, за лютий. За березень 95% і за квітень 88% у нас оплачено. За травень поки що не оплачувалось", – підкреслив Котін.
 

Він додав, що наразі заборгованість за бухгалтерським обліком становить приблизно 1,5 млрд гривень. 

 
Коментарі (0)