ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаП.Котін:"Ми постійно очікуємо будь-яких злочинних дій з боку окупантів на ЗАЕС"

П.Котін:"Ми постійно очікуємо будь-яких злочинних дій з боку окупантів на ЗАЕС"

На Запорізькій АЕС російські окупанти в будь-який час можуть вчинити будь-який злочин, зокрема аналогічний злочину на Каховській ГЕС, вважає президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін
На Запорізькій АЕС російські окупанти в будь-який час можуть вчинити будь-який злочин, зокрема аналогічний злочину на Каховській ГЕС, вважає президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.
 
"Фактично ми постійно очікуємо будь-яких злочинних дій з боку окупантів, які там повністю контролюють ситуацію. Станція повністю замінована за периметром, шляхи під'їзду, підходи до неї...", - сказав він в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".
 
Чи заміновані самі енергоблоки, інформації немає, проте точно відомо, що важка техніка стоїть безпосередньо в залах енергоблоків.
 
"І саме в цій техніці може бути вибухівка, зброя та інші небезпечні речовини. Крім того, на дахах реакторних відділень окупанти облаштували блокпости, й там теж є вибухові матеріали та зброя", - зазначив голова НАЕК.
 
Як повідомлялося, після підриву Каховської ГЕС Котін сказав, що дії російських загарбників, які влаштували таку техногенну катастрофу, свідчать про можливість подібних дій із їхнього боку на ЗАЕС.
 
Згідно з неофіційними даними, цей блок перебуває в гарячій зупинці.
 

ЗАЕС не виробляє електрику з вересня 2022 року. 

 
Коментарі (0)