ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаІ.Плачков:«Правоохоронці мають з’ясувати, чому «Центренерго» перейшло з вітчизняного вугілля на резервний газ»

І.Плачков:«Правоохоронці мають з’ясувати, чому «Центренерго» перейшло з вітчизняного вугілля на резервний газ»

Правоохоронці мають з’ясувати, чому державне "Центренерго" раптово перейшло з вітчизняного вугілля на резервний газ, який дорожчий і який збільшив вартість електроенергії.
Правоохоронці мають з’ясувати, чому державне "Центренерго" раптово перейшло з вітчизняного вугілля на резервний газ, який дорожчий і який збільшив вартість електроенергії. 
 
Про це розповів колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков.
 
"Ми працюємо у часи ринкової економіки. Адміністративні втручання небажані. Однак ситуація така, що абсолютно з незрозумілих причин "Центренерго" використовує газ, який дорожчий за вугілля. Якщо державна компанія використовує паливо, яке дорожче ніж вугілля, тим більше у нас вугілля є, треба з'ясувати: а чому вона це робить? Хто у цьому зацікавлений? І чому виробляється електроенергія, яка по собівартості дорожча і піднімаються тарифи в цілому?", - зазначив він.
 
Оскільки мова про державну компанію, то відповіді на ці запитання мають знайти правоохоронці, наголосив Плачков.
 

"Можна це питання провести через РНБО, але поряд з цим мають працювати механізми, які повинні працювати, і у нас їх достатньо, аби навести лад у енергетичному секторі. У нас же є ще НКРЕКП. У "Центренерго" 4 млрд грн збитків, а воно продовжує палити газ, який дорожчий за вугілля", - сказав Плачков. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
16 Червня 2020 p. 21:34
У спекотну погоду замість гарячої води можна подавати у крани теплу воду - постачальник зекономить на підігріві газ, а споживач нічого не програє (на відміну від повного відключення).