ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПланові можуть бути не відключення, а включення - ДТЕК

Планові можуть бути не відключення, а включення - ДТЕК

Нові масштабні атаки російських військ на енергосистему України можуть спричинити довгострокові відключення електроенергії, які триватимуть по кілька днів
Нові масштабні атаки російських військ на енергосистему України можуть спричинити довгострокові відключення електроенергії, які триватимуть по кілька днів. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону
 
"Ми зараз будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а, на жаль, у деяких районах, а їх багато, про планові включення електроенергії. І на жаль, кількість годин, протягом яких можуть бути ці планові включення, вона поки що дуже, дуже коротка. Це дві-три години максимум", – зазначив Сахарук.
 
Посадовець ДТЕК заявив, що рашисти цього разу завдали шкоди підстанціям: "Ситуація дуже складна, вона контрольована поки що, але дуже складна. Росіяни завдали дуже серйозної шкоди об'єктам передачі, це підстанціям".
 
"По всій Україні застосовуються графіки аварійних відключень. Деякі області дуже суттєво обмежуються. І це поки що триває і буде тривати доти, доки не почнуться перші відновлювальні роботи", - зазначив він.
 
З його слів, внаслідок масованих російських атак близько 40% українських споживачів мають проблеми з електропостачанням: "У середньому по країні це близько 40% споживачів".
 
Щодо прогнозів, коли ця цифра почне зменшуватися, Сахарук вказав: "Поки що ні".
 

"Частково відновлювальні роботи вже почалися, частково були перемикання технічні, частково зараз відбувається розбір завалів, розбір зруйнованого обладнання, у деяких випадках для цього треба розмінувати територію", - зазначив Сахарук. 

 
Коментарі (0)