ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПланується побудувати завод з виробництва контейнерів для відпрацьованого ядерного палива

Планується побудувати завод з виробництва контейнерів для відпрацьованого ядерного палива

НАЕК «Енергоатом» та компанія Holtec International планують побудувати в Україні завод з виробництва контейнерів для відпрацьованого ядерного палива ЦСВЯП
НАЕК «Енергоатом» та компанія Holtec International планують побудувати в Україні завод з виробництва контейнерів для відпрацьованого ядерного палива ЦСВЯП, які наразі виготовляються у США. Про це пресслужба Міненерго за підсумками зустрічі очільника відомства Германа Галущенка та генерального директора Holtec International Кріса Сінгха.
 
«Потенціал України у сфері ядерної енергетики є найкращим в регіоні. Наша компанія була та залишається вашим надійним партнером», – підкреслив Кріс Сінгх.
 
Він також зазначив, що Україна після Перемоги може стати енергетичним хабом Європи.
 
Зазначається, що співпраця Holtec International та НАЕК «Енергоатом» має практичний результат - побудовано єдине у світі унікальне за своїми характеристиками Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Об’єкт був успішно добудований ще до початку повномасштабної війни, введений в експлуатацію.
 
«Відпрацьоване ядерне паливо зберігається у ЦСВЯП за технологією "сухого" зберігання. Ця технологія ліцензована органом регулювання ядерної та радіаційної безпеки США (US NRC), має всі необхідні технічні рішення для забезпечення такої безпеки при транспортуванні та зберіганні відпрацьованого палива, а також успішно апробована у США, Іспанії, Великій Британії та інших державах», - йдеться у повідомленні.
 

Використання власного ЦСВЯП має заощадити Україні близько 200 млн доларів щороку, а також позбавило необхідності зберігати й вивозити відпрацьоване ядерне паливо у росію. 

 
Коментарі (0)