ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПільги в Україні монетизують за прикладом субсидій

Пільги в Україні монетизують за прикладом субсидій

У жовтні 2019 року в Україні стартує монетизація пільг, яка відбуватиметься за зразком безготівкової монетизації субсидій через Ощадбанк

У жовтні 2019 року в Україні стартує монетизація пільг, яка відбуватиметься за зразком безготівкової монетизації субсидій через Ощадбанк. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Як зазначено, тим пільговикам, які хочуть отримувати свою пільгу готівкою, восени потрібно буде звернутися в управління соцзахисту, написати відповідну заяву і надати реквізити банківського рахунку в Ощадбанку. Після цього пільгу виплачуватимуть готівкою.

У відомстві нагадали, що всім чинним субсідіантам, які не матимуть заборгованості за комуналку, з травня її видаватимуть готівкою: пенсіонерам - на пенсійну картку або через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії - через Ощадбанк. У той же час для деяких категорій населення при автоматичному перепризначення можуть виникнути нюанси.

Якщо в травні субсидія буде перепризначено на новий період (2019 - 2020 рр.) - в жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично. До уваги будуть прийматися доходи 1 - 2 кварталів 2019 року.

Безробітні, які не стояли в цей час на обліку в Центрі зайнятості, будуть мати право на зимову субсидію на умовах сплати ЄСВ (22% від мінімалки - 918,06 грн) за будь-які три місяці цього періоду. Безробітні в селі мають право на допомогу без сплати ЄСВ за рішенням комісії.

 

 
Коментарі (0)