ГоловнаНовини ЖКГТранспортПільговики Харкова зберегли право на безкоштовний проїзд

Пільговики Харкова зберегли право на безкоштовний проїзд

У Харкові зберігся безкоштовний проїзд для пільговиків. У міськраді пояснили, що «держава скасувала частину пільг, виходячи з того, що вони дублювалися».

Харківська влада зберегла безкоштовний проїзд для пільговиків в метро. Про це 2 червня повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, передає прес-служба Харківської міськради.

Він нагадав, що у зв'язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року, учасники Великої Вітчизняної війни, інваліди війни, «діти війни» та ряд інших громадян пільгових категорій, які користувалися правом безкоштовного проїзду в метро, 1 червня позбулися цього права. Але міська влада Харкова зберегла для них цю пільгу.
 
«Я підготував доповідну записку на ім'я Харківського міського голови Геннадія Кернеса, і він погодився з нашими аргументами, що на сьогоднішній день, з соціальної точки зору, скасування цієї пільги неприйнятна», - зазначив Євген Водовозов.
 
Він також нагадав, що для всіх пенсіонерів збереглася пільга на проїзд у наземному пасажирському транспорті.
 
«У Харкові нічого не змінилося: хто як раніше їздив, так і продовжує їздити. Держава скасувала частину пільг, виходячи з того, що вони дублювалися. Тобто часто люди, які досягли пенсійного віку, одночасно були ветеранами праці, «дітей війни», Героями Соціалістичної Праці, Героями Радянського Союзу, повними кавалерами ордена Слави, ордена Трудової Слави і т. д. Саме цим категоріям була скасована пільга. Але в той же час для пенсіонерів за віком нічого не змінилося, тобто всі ці люди зберегли право на пільговий проїзд», - пояснив заступник міського голови.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Харкові на ділянці Московського проспекту до середини серпня закрито рух транспорту. Це пов'язано з реконструкцією проспекту.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
02 Червня 2015 p. 21:03
Якщо ви все життя працювали відмовляючи собі і своїм дітям навіть у необхідному і за все життя наскладали 1,5-2 тис. доларів і поклали їх у банк на депозит, то тепер при заповненні заяви на субсидію та декларації ви маєте вказати, що отримуєте дохід від розміщення депозиту, написати суму доходу, вказати банк, де поклали гроші. ------------------------------------------------------------------------------------ Про яку субсидію ви тепер мрієте? У вас лежать гроші в банку, значить ви ще можете платити. Бо якось воно нелогічно: мати гроші і одночасно претендувати на субсидію.