ГоловнаНовини ЖКГТранспортПільговики заподіяли Укрзалізниці 70 млн збитків

Пільговики заподіяли Укрзалізниці 70 млн збитків

Відшкодування суми заборгованості перед залізницями за останні 6 років дозволило б навіть за сьогоднішніми цінами придбати 13 електропоїздів змінного струму восьмивагонного комплектації

Залізниці Україні за 6 місяці 2012 року недоотримали з місцевих і обласних бюджетів 73,8 млн грн компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні.

Як повідомили «У.К.» в прес-службі Укрзалізниці, всього за січень-червень поточного року залізниці перевезли в приміському сполученні пільговиків на суму майже 144,76 млн грн.

За інформацією відомства, зокрема, заборгованість адміністрації міста Києва за перше півріччя склала 12,7 млн ​​грн, Київської області – 6,2 млн грн, АРК - 5,8 млн грн, Дніпропетровської області – 3,8 млн грн, адміністрацій Харкова та Харківської області – 14,16 млн грн, Донецької області – 4,2 млн грн, Львівської області – 6,56 млн грн.

При цьому, обласна адміністрація Рівненської області компенсувала за приміські перевезення громадян пільгових категорій 144,2% коштів. Високий рівень розрахунків за перевезення пільговиків демонструють також Чернігівська та Полтавська області.

У повідомленні підкреслюється, що відшкодування суми заборгованості перед залізницями за останні 6 років дозволило б навіть за сьогоднішніми цінами придбати 13 електропоїздів змінного струму восьмивагонного комплектації.

Окрім цього, залізничники наголошують, що відсутність рентабельності обумовлено високою собівартістю перевезень за рахунок низьких соціально-орієнтованих тарифів, постійного зростання цін на продукцію, що закуповується залізницею, а також недоотриманням компенсацій за перевезення пільгових категорій населення.

 
Коментарі (0)