ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧому кавоварка гейзерного типу так популярна в Європі

Чому кавоварка гейзерного типу так популярна в Європі

Серед різних способів приготування кави, особливою популярністю користується гейзерна кавоварка – завдяки їй ви зможете насолоджуватися відмінною якістю приготованого напою

Серед різних способів приготування кави, особливою популярністю користується гейзерна кавоварка – завдяки їй ви зможете насолоджуватися відмінною якістю приготованого напою.

У багатьох італійців вдома кавоварки саме гейзерного типу: вони зручні в користуванні та доступні за вартістю. Часто в одній родині користуються кількома кавоварками, різними за обсягом – для однієї чашки, для великої компанії й середнього розміру.

Як виглядає кавоварка?

З першого погляду зовнішність апарату нагадує простий чайник. Внутрішній устрій трохи складніше: у нього два резервуари – в нижньому гріється вода, а у верхньому буде готова кава.

Ці ємності розділяє фільтр, формою схожий на воронку. Саме в нього засипають перемелені зерна. Завдяки фільтру, в готовому напої не буде кавової гущі, яка завжди присутня в каві, звареному в турці.

Перед покупкою

Головні параметри, які потрібно врахувати при виборі кавоварки гейзерного типу – розмір, особливості фільтрів і загальний дизайн.

Розмір кавоварки – найбільш важливий критерій вибору, оскільки вона повинна за один раз зробити достатню кількість порцій. Воду необхідно заливати точно по нормі, оскільки її недолік стане причиною ненасиченого смаку готового напою, а при надлишку вода просто виллється ще до закінчення процесу.

Фільтри можуть бути як одноразовими, так і нейлоновими (витримають близько 50 заварок), або металевими (з довгим терміном служби), і навіть з золотим покриттям.

Класичні восьмигранні апарати не втрачають своєї популярності, але в моді також і круглі моделі. Керамічні, скляні та навіть яскраві моделі для дітей – вибір сучасних пристроїв величезний.

Яку вибрати каву?

За допомогою гейзерної кавоварки можна приготувати смачні та ароматні напої.

Для популярного еспресо потрібно дотримуватися таких пропорцій: на 9 г мелених зерен беруть не більше 30 мл води. Готовій каві добавками можуть бути як лимон, так і кориця.

Перетворити еспресо в капучіно легко – досить додати у вже готову каву 50 г збитого молока, і вибрати сироп за смаком. Також популярно капучіно з корицею.

Для приготування смачного мокко потрібно в першу чергу розтоплений шоколадний сироп, залитий свіжим еспресо. Додайте теплого молока, тертого шоколаду, а в завершенні оформіть напій збитими вершками.

У ніжного латте на самому дні молоко, а вже в нього влито ароматне еспресо – в результаті напій стане тришаровим: молоко, в середині кава та вгорі буде красуватися чудова молочна пінка.

 
Коментарі (0)