ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДекілька корисних порад стосовно ортопедичних матраців

Декілька корисних порад стосовно ортопедичних матраців

Сучасний темп життя змушує людей постійно, протягом дня, стояти на ногах або проводити час у офісному кріслі.

Сучасний темп життя змушує людей постійно, протягом дня, стояти на ногах або проводити час у офісному кріслі. Звичайно, такий стиль активності погано впливає на загальний стан, здоров’я людини та самопочуття, а найголовніше — позначається на спині та хребті. Вихід є — додати корисні навантаження на відпочивати на правильних матрацах.

Але, як же правильно вибрати матрац, якщо сучасний асортимент магазинів пропонує достатньо багато варіантів? Спеціалісти інтернет-магазина МебельОк рекомендують купувати ортопедичні матраци. Саме вони забезпечують максимально правильне положення тіла під час відпочинку. Але і тут є деякі нюанси.

Правило No1

Варто дотримуватися рекомендованого навантаження. Кожна модель має встановлену виробником значення максимального навантаження на одне спальне місце. Дуже важливо не перевищувати це значення. А ще краще підібрати матрац таким чином, щоб був запас навантаження не менше 25-30%. Наприклад: якщо вага тіла людини складає 80 кг, тоді слід вибирати модель виробу з навантаженням не менше 100-110 кг.

матрац

Правило No2

Перед тим як покласти матрац, варто уважно перевірити, щоб поверхня ліжка була рівна. Ідеальний варіант поверхні — це ортопедичні ламелі. Більшість сучасних ліжок комплектується саме ними. Ламелі дозволяють приймати на себе зайве навантаження на матрац, створюючи більш рівномірний баланс навантаження. До того ж, вони доповнюють ортопедичний ефект.

Правило No3

Рекомендується перевертати матрац на іншу сторону, а також обертати його за годинниковою стрілкою кожні півроку експлуатації. Це необхідно для запобігання процесу деформації настильних шарів і пружинного блоку в одному місці при тривалому навантаженні. Дана нескладна процедура допоможе продовжити термін служби матраца і забезпечить його правильну роботу.

Правило No4

Якщо до покупки був обраний пружинний, тоді не рекомендується на ньому стрибати взагалі. Точковае навантаження на такому виробі може вивести з ладу його пружини (відбудеться деформація або навіть поломка пружин). Причому це стосується всіх видів пружинних матраців, як на блоці Боннель, так і Pocket Spring. Тому, якщо ортопедичний підбирається для дитини (особливо шкільного віку), в такому випадку до покупки рекомендуються безпружинні матраци.

наповнювач матраца

Правило No5

Варто уникати потрапляння вологи на виріб. Будь-який ортопедичний матрац не любить вологу і при попаданні вологи всередину там з'являється грибок, вивести який згодом буде дуже важко. А грибок, в свою чергу, буде ідеальною умовою для розмноження бактерій і пилових кліщів. Спати на ньму буде небезпечно. Для захисту від вологи можна купити водонепроникний наматрацник. Він забезпечить повний захист улюбленого спального місця від вологи, пилу та інших можливих забруднень. Особливо це необхідно, якщо в сім'ї є маленькі діти.

Ортопедичний матрац, як підкреслюють спеціалісти інтернет-магазину Злато, це запорука здоров'я. Саме тому, він вимагає не складного, але певного догляду. Але, забезпечуючи йому достатню кількість уваги, такий виріб прослужить якнаймога довше.

 
Коментарі (0)