ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ регіонах можуть знизитися тарифи на воду

В регіонах можуть знизитися тарифи на воду

Уряд ухвалив постанову, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Це надасть місцевим владам інструмент для зниження цін на воду.

Місцева влада малих міст та селищ відтепер матиме інструмент для зменшення тарифів на водопостачання. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

«Сьогодні на засіданні уряду ми ухвалили постанову, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Адже те, що більш-менш було прийнятним у великих містах, на рівні маленьких міст та селищ працювало просто неефективно. Причому сплачували за цю неефективність кінцеві споживачі, зі своєї власної кишені», - заявив Геннадій Зубко.
 
За словами урядовця, ухвалення постанови дозволить справедливо перерозподілити витрати, пов’язані з виробництвом та наданням послуг з водопостачання та водовідведення між споживачами. А підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст будуть формувати окремі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», влада та комунальники роблять неоптимістичні прогнози щодо стабільного водопостачання взимку. Причина цьому – зношеність мереж та брак коштів на модернізацію. Найбільш ймовірно це обернеться для споживачів черговим підвищенням тарифу на воду.
 
Коментарі (0)