ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПочались переговори за участі МАГАТЕ щодо демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС

Почались переговори за участі МАГАТЕ щодо демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС

У понеділок, 26 вересня, у рамках 66-ї щорічної сесії МАГАТЕ розпочалися переговори щодо створення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС

 

У понеділок, 26 вересня, у рамках 66-ї щорічної сесії МАГАТЕ розпочалися переговори щодо створення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС. Про це повідомив гендиректор агентства Рафаель Гроссі у Twitter.

Так, Гроссі зазначив, що цього разу в центрі уваги МАГАТЕ буде ситуація на Запорізькій АЕС, а пріоритетом залишається робота із забезпечення безпеки ядерних об'єктів України.

Також Гроссі подякував заступнику державного секретаря США з контролю над озброєннями та міжнародній безпеці Бонні Дженкінс, яка приєдналася до переговорів.

Як повідомляли Українські Новини, Міжнародне агентство з атомної енергії планує збільшити свою місію на Запорізькій атомній електростанції (Енергодар, Запорізька область).

Російські війська в ніч проти середи, 21 вересня, обстріляли ЗАЕС, внаслідок ворожої атаки пошкоджено обладнання зв'язку енергоблоку №6.

 

 

 
Коментарі (0)