ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Початок опалювального сезону 2021-2022 опинилося під загрозою зриву

Початок опалювального сезону 2021-2022 опинилося під загрозою зриву

Міжгалузева асоціація «Укртеплокомуненерго» заявила, що виробники тепла не гарантують початок опалювального сезону і забезпечити сталий його проходження через кризу в галузі і вимагають негайного втручання влади

 

Міжгалузева асоціація «Укртеплокомуненерго» заявила, що виробники тепла не гарантують початок опалювального сезону і забезпечити сталий його проходження через кризу в галузі і вимагають негайного втручання влади.

Про це йдеться в повідомленні асоціації на сторінці в Facebook за результатами наради за участю Асоціації міст України, Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутових споживачів.

Учасники наради звернулися до президента України, прем'єр-міністру та голові Верховної Ради з вимогою негайно вжити заходів для вирішення найглибшого за 10 років кризи в сфері теплокомуненерго (ТКЕ), передає УНІАН.

"В іншому випадку підприємства ТКЕ не зможуть забезпечити стабільне проходження опалювального сезону та ініціюватимуть всеукраїнську акцію протесту", - йдеться в заяві.

За інформацією ProfiDOM.com.ua, міжгалузева асоціація "Укртеплокомуненерго", Асоціація міст України та Профспілка працівників житлово-комунального господарства України вимагають до 1 жовтня забезпечити оперативне і злагоджена взаємодія державних органів у розробці та прийнятті підзаконних актів по відшкодуванню різниці в тарифах на теплову енергію та послуги теплопостачання в 2021 р

Крім того, вони вимагають зняти арешти з поточних рахунків теплопостачальних підприємств і заборонити їх накладення до встановлення паритетного відповідності штрафних та інших фінансових санкцій, які можуть застосовуватися постачальниками природного газу.

Ще в асоціації просять дати доручення операторам газорозподільних мереж до початку опалювального сезону розпломбувати вузли обліку природного газу на джерелах теплопостачання та надати доручення НКРЕКУ терміново внести зміни в методику визначення плати за розподіл природного газу.

Підписанти заяви також вимагають від Кабінету міністрів зобов'язати ДК "Нафтогаз Трейдинг" виключити з договору на поставку природного газу теплопостачальним підприємствам дискримінаційні норми, пов'язані з монопольним становищем.

 

 

 
Коментарі (0)