ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПочинаючи з січня 2021 року перерахують абонплату на газ

Починаючи з січня 2021 року перерахують абонплату на газ

Починаючи з 1 січня 2021 року на території України перерахують абонплату на газ. Це стосуватиметься абсолютно всіх споживачів блакитного палива.
Починаючи з 1 січня 2021 року на території України перерахують абонплату на газ. Це стосуватиметься абсолютно всіх споживачів блакитного палива.
 
Зараз у платіжках враховується споживання газу за період з 1.10.2018 р. до 30.09.2019 р. А вже з 1 січня у розрахунки увійдуть ті цифри, які означатимуть споживання с 1.10.2019 р. до кінця вересня 2020 року.
 
Але, абонплата збільшиться не у всіх споживачів. Ті, хто економив, побачать зменшені цифри. Натомість декілька облгазів разом із перерахунком передивляться й тарифи, тож навіть економні хазяї побачать збільшення загальних цифр у своїх платіжках.
 
Зараз кожен споживач може самостійно обрати собі постачальника газу, а кожен платіж за газ має дві складові — безпосередньо за газ та за його доставку до споживача.
 
Нагадаємо, чи будуть підвищуватися тарифи на комунальні послуги, залежить від політичної волі вирішити боргову кризу у підприємств теплокомуненерго, яка безпосередньо пов’язана із заниженими тарифами.
 
Про це заявив директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянський.
 

“Поки що все свідчить про те, що ціни і тарифи будуть продовжувати своє зростання. По-перше, ми входимо в так званий високий сезон, в опалювальний сезон, коли завжди підвищується ціна на газ. Від того, чи буде зима суворою або досить теплою, буде залежати і швидкість підвищення. Але точно збільшення буде”, – вважає експерт. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Листопада 2020 p. 23:05
З 2019 року газову платіжку розділили на дві платіжки для того, щоб подвоїти плату за "комісію". Але "вишкрібайкам" цього здалося мало, і вони продовжуть далі копать.