ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУкраїні «світить» мільярдний кредит на купівлю газу

Україні «світить» мільярдний кредит на купівлю газу

Міжнародні фінансові інститути на чолі із Світовим Банком розглядають можливість виділення Україні коштів на придбання газу на зиму. Мова йде про 1 млрд дол, якого, як вважають в ЄС, вистачить для купівлі необхідних обсягів «блакитного» палива.

Міжнародні фінансові інститути на чолі із Світовим банком планують виділити 1 млрд дол для забезпечення України природним газом в опалювальний сезон. Про це повідомляє «ТАСС».

Так, фінансування купівлі «блакитного» палива складається з кредитів і гарантій, що дозволить подолати одну з основних перешкод на шляху досягнення домовленості щодо газу між Москвою і Києвом.

В ЄС сподіваються, що «Нафтогазу» суми в 1 млрд дол вистачить для купівлі найближчим часом близько 5 млрд кубометрів газу, що доведе запаси газу в українських сховищах до 19 млрд кубометрів.

У Європейській комісії вважають, що такого обсягу вистачить Україні та ЄС для проходження опалювального сезону.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» домовився з групою компаній-боржників про графік повернення заборгованості. Зокрема, це дозволить НАКу направити отримані гроші на закупівлю газу на зиму.

 
Коментарі (0)