ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПодаток на прибутки планують збільшити до 54%

Податок на прибутки планують збільшити до 54%

Останнім часом у Верховній Раді було зареєстровано велику кількість законопроектів, які спрямовані на різні штрафи і податки

Останнім часом у Верховній Раді було зареєстровано велику кількість законопроектів, які спрямовані на різні штрафи і податки. В даний момент стало відомо ще про один закон, який змінить систему оподаткування для фізичних осіб.

У виданні "Сегодня" розповіли, як може змінитися податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) у 2020 році.

Повідомляється, що ПДФО надходить практично в усі бюджети і в різних кількостях. До приміряю у всьому бюджет України на 2020 рік частка ПДФО становить 12%, в той час як в бюджеті Києва - 40%. Швидше за все саме це служить причиною змін сплати даного податку, які відбуваються раз в декілька років і як правило стають тільки жорсткіше.

Сьогодні громадяни України платять податок за так званою «плоскою» системі. Вона передбачає, що ставка податку для всіх однакова і становить 18%. При цьому, до 2007 року вона становила 13%, а пізніше виросла до 15%. Через деякий час була спроба ввести вести диференційовані ставки. Однак з 2016 року ставку знову повернули до єдиного значення.

Не так давно в Раді був зареєстрований ще один законопроект, які передбачає збільшення ПДФО. Згідно з цим проектом українці, чиї доходи не перевищують мінімальну зарплату більш ніж в 10 разів, будуть як і раніше платити 18%. Однак для тих, чиї доходи перевищують від 10 до 20 мінімальних зарплат цей показник зросте до 36%. За умови, що доходи перевищують «мінімалку» більш ніж в 20 разів ставка податку зростає до 54%. Іншими словами, якщо доходи українця не перевищують 47 230 гривень на місяць, то для нього ставка не зміниться. При цьому, для людей, які отримують доходи до 94 460 гривень з декількох джерел податок складе 34%, якщо ця сума більше, то показник зросте до 54%.

 

 
Коментарі (0)