ГоловнаНовини ЖКГТранспортПодорожі у купе і плацкарті подорожчають

Подорожі у купе і плацкарті подорожчають

Вартість залізничних квитків підвищиться. Подорожчання очікують вже з жовтня поточного року.

З 1 жовтня ціни на залізничні квитки зростуть на 10%, - повідомляють «Вести» з посиланням на «Укрзалізницю».

Подорожчання стосується перевезень у звичайних поїздах - купе і плацкарт. Вартість квитків на електрички, класу «СВ» і швидкісні «Інтерсіті+» (потяги Skoda і Hyundai) залишаться на колишньому рівні.

Збільшувати ціни на СВ не будуть, так як категорія пасажирів, яка може дозволити собі подорожувати в таких вагонах, може просто пересісти на літаки.

Більше ціни на квитки до кінця року рости не будуть.

Зокрема, плацкарт у потязі «Київ - Одеса» подорожчає до 119,9 грн (зараз 109), у поїзді «Київ - Львів» до 116,6 грн (зараз 106), «Київ - Донецьк» до 154 грн (зараз 140), «Київ - Харків» до 132 грн (зараз 120), в потязі «Київ - Сімферополь» проїхатися в плацкарті буде коштувати 165 гривень (зараз 150).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерством інфраструктури ініційоване підвищення тарифів на проїзд у поїздах і перевезення багажу.

Як зазначається у наказі міністерства від 19 червня 2013 року №413, до вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних і купейних вагонах поїздів внутрішнього сполучення з 1 жовтня 2013 року застосовується індексація у розмірі 1,1.

 
Коментарі (0)