ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПодорожчання газу для населення принесе в скарбницю 9 мільярдів

Подорожчання газу для населення принесе в скарбницю 9 мільярдів

Підвищення цін на газ в Україні забезпечить додаткові ресурси державного бюджету в сумі 9 млрд гривень.

Підвищення цін на газ в Україні забезпечить додаткові ресурси державного бюджету в сумі 9 млрд гривень. Про це йдеться в доопрацьованому до другого читання проект закону про держбюджет-2019, який Кабінет міністрів передав на розгляд до Верховної Ради.

"Додатковий ресурс становить 9 млрд гривень за рахунок підвищення ціни на газ для забезпечення побутових споживачів і виробників теплової енергії за рішенням уряду", - йдеться в пояснювальній записці до проекті бюджету-2019.

Нагадаємо, з 1 листопада в Україні підвищилися ціни на газ для населення. Така вимога передбачена постановою Кабінету міністрів від 19 жовтня 2018 року № 867.

В "Нафтогазі" підрахували, що кінцева ціна газу для населення тепер становить 8548,92 грн за тисячу кубометрів. В цей тариф вже включена вартість доставки газу і його розподілу, а також ПДВ. Тарифи залишаться такими до кінця нинішнього отопсезона, тобто до весни 2019 року.

Якщо до підвищення ціни на газ для населення кубометр газу коштував 6 гривень 96 копійок, то з 1 листопада ціна виросте на півтори гривні - до 8 гривень 55 копійок. Так, обігрів приватного будинку на 200 кубів газу в минулому році обходився в 1392 гривні, а в цьому році - на триста гривень більше.

Крім газу, в Україні подорожчають послуги централізованої подачі тепла і гарячої води - в середньому на 16%. Точна вартість буде залежати від постачальника.

 

 
Коментарі (0)