ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПодвійного оподаткування для біженців не буде - Гетманцев

Подвійного оподаткування для біженців не буде - Гетманцев

Влада працює над механізмом недопущення подвійного оподаткування для українських біженців. Одне з найболючіших питань, яке турбує сьогодні вітчизняний бізнес, – питання подвійного резидентства наших біженців.
Влада працює над механізмом недопущення подвійного оподаткування для українських біженців. Про це у своєму Телеграм-каналі написав голова податкового комітету ВР, нардеп Данило Гетманцев.
 
Одне з найболючіших питань, яке турбує сьогодні вітчизняний бізнес, – питання подвійного резидентства наших біженців.
 
"Дуже важливо, аби людей не змусили сплачувати податки двічі за кордоном з доходів, отриманих з України. А саме такий механізм передбачається сьогодні угодами про уникнення подвійного оподаткування.
 
Хочу заспокоїти людей. Разом з Мінфіном ми працюємо над механізмом недопущення подвійного оподаткування. Залучили Організацію економічного співробітництва та розвитку. Своїх резидентів не віддамо, подвійного оподаткування не допустимо", – повідомив Гетманцев.
 
Українці, які довгостроково перебувають у країнах, куди виїхали після вторгнення росії, отримуючи певний дохід, стають податковими резидентами цієї країни. Податки у країні перебування мають сплачувати ті українці, які працюють як наймані працівники, мають бізнес або продають власне майно.
 

Набуття статусу податкового резидента відбувається не одразу – терміни набуття цього статусу визначаються в країнах по різному у відповідності до національного законодавства. Проблема полягає в тому, що для припинення статусу податкового резидента в Україні громадянину не достатньо просто тривалий термін перебувати за її межами – йому слід оформити виїзд на постійне місце проживання до іншої країни. 

 
Коментарі (0)