ГоловнаНовини ЖКГТранспортПоїзди південного напрямку простоюють на станціях

Поїзди південного напрямку простоюють на станціях

Українці скаржаться на затримку поїздів у південному напрямку. «Укрзалізниця» у свою чергу перекидає відповідальність на Державну прикордонну службу, мовляв, останні проводять перевірку поїздів, порушуючи часові рамки.

«Укрзалізниця» постійно отримує звернення від пасажирів з проханням вплинути на ситуацію, яка склалася із тривалими перевірками у поїздах на ст. Мелітополь, - зазначають у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

Загалом, за інформацією відомства, у період з 30 березня по 7 травня на цій станції в обох напрямках зафіксовано 488 випадків затримок поїздів більш ніж на 216 годин, зокрема, щоденно затримується 26 пасажирських поїздів з перевищенням узгодженого терміну зупинки.

«Фактична тривалість митно-прикордонних операцій значно перевищує узгоджену, що унеможливлює дотримання залізницею нормативного графіка руху поїздів, створює загрозу безпечним перевезенням», – пояснюється у повідомленні.

А також додається, що у зв’язку з цим «Укрзалізниця» звернулася до Державної прикордонної служби України з проханням прискорити роботу контрольних постів на станції Мелітополь, аби запобігти затримкам пасажирських поїздів.

«Просимо працівників прикордонної служби забезпечити проведення перевірок пасажирських поїздів по ст. Мелітополь у чітко встановлений час зупинки  поїздів, згідно з графіком, та завчасно закінчувати проведення контрольних операцій, до графікового відправлення поїзда» - йдеться у зверненні.

Зауважимо, попередньо «Укрзалізницею» та Державною прикордонною службою України були узгоджені дії щодо забезпечення пропуску пасажирських поїздів сполученням Україна – СНД у кримському напрямку та зворотно, до 20 хв. були збільшені зупинки пасажирських поїздів на ст. Мелітополь для прикордонно-митних операцій. Однак час огляду транспортних засобів перевищує узгоджений.

У графіку руху на 2014 – 2015 роки фахівці «Укрзалізниці» вже передбачили 40-хвилинні зупинки для проведення огляду поїздів Державною прикордонною службою України.

 
Коментарі (0)