ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГПокрокова інструкція для українців, як оформити субсидію на газ

Покрокова інструкція для українців, як оформити субсидію на газ

У газопостачальній компанії «Нафтогаз України» розробили покрокову інструкцію для українців, як оформити субсидію на газ. Подати заявку на отримання допомоги від держави можна кількома способами.
У газопостачальній компанії «Нафтогаз України» розробили покрокову інструкцію для українців, як оформити субсидію на газ, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Подати заявку на отримання допомоги від держави можна кількома способами. 
 
Особисто можна подати заяву у паперовому вигляді у територіальному відділенні Пенсійного фонду України за місцем реєстрації або фактичного проживання.
 
Так, споживач газу має надати заяву про призначення та надання житлової субсидії; декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. 
 
За потреби можуть бути також додані: 
  • договір наймання (оренди) житла (за наявності); 
  • довідки про доходи (у разі зазначення у декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, ПФУ; 
  • інші документи, які необхідні для розгляду питання (у разі потреби), наприклад, документами, що підтверджують не проживання особи за місцем реєстрації. 
Можна також подати заяву онлайн, за допомогою єдиного порталу державних послуг «Дія» та через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. 
 
Для цього необхідно: 
  • зареєструватися чи авторизуватися на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID; 
  • обрати у меню «Послуги» розділ «Пенсії, пільги та допомога» Заяву на субсидію; заповнити дані та перевірити їх коректність; 
  • завантажити необхідні копії документів для отримання субсидії.
Перевірити стан субсидії в домогосподарстві можна на сайті Єдиного державного реєстру отримувачів субсидій Міністерства соціальної політики.
 
 
Коментарі (0)