ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПокупців імпортної електроенергії захистять від планових відключень

Покупців імпортної електроенергії захистять від планових відключень

Запроваджений рішенням уряду механізм імпорту електроенергії з ЄС дасть змогу виробникам зменшити залежність від планових відключень

 

Запроваджений рішенням уряду механізм імпорту електроенергії з ЄС дасть змогу виробникам зменшити залежність від планових відключень.

Перед нами стоїть завдання: створити можливість безперебійної роботи для наших підприємств та забезпечити запас міцності енергосистеми в умовах регулярних ударів держави-терориста по об’єктах енергоструктури, адже потрібно, щоб економіка працювала. На цьому наголосила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко на зустрічі із представниками галузевих об’єднань та підприємств — найбільшими споживачами електроенергії. Запроваджений рішенням уряду механізм імпорту електроенергії з ЄС дасть змогу виробникам зменшити залежність від планових відключень та сприятиме посиленню енергетичної безпеки України.

«Це було непросто, але нам вдалося створити прийнятний робочий механізм. Доступна пропускна спроможність для імпорту електроенергії з країн ЄС, зокрема Румунії та Словаччини, становить 600 МВт на годину. Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть гарантовано захищені від планових обмежень електропостачання в тих обсягах, які закупили», — зазначила Юлія Свириденко.

 

 

 

 
Коментарі (0)