ГоловнаНовини ЖКГТранспортПоловина перевізників можуть не пережити другу хвилю карантину

Половина перевізників можуть не пережити другу хвилю карантину

Через карантин перевізники не зможуть оновити свій рухомий склад.

Про це на прес-конференції ГолосUA розповів генеральний директор підприємства з транспортних перевезень «Трансгрупп» Володимир Назаренко.

«Якщо розглядати місто, то кожна компанія, яка зайнята цим процесом, на конкурсі брала інвестиційні зобов'язання про те, що буде купувати нові транспортні засоби. Зараз на тлі карантину ми не зможемо цього зробити. Зупинка транспорту призвела до непередбачених витрат, тому що зупинили роботу підприємств в середині місяця, а підприємство платило податки за весь місяць, а почали ми роботу в кінці місяця, і знову за весь місяць потрібно було платити податки. Вийшли пристойні збитки. Наша компанія зверталася в порядку 6-8 банків, щоб взяти кредит на поповнення оборотних коштів. Всі банки відмовили. Наше підприємство випускає в день 100 одиниць рухомого складу. У нас за березень вийшло 480 тисяч чистого збитку », - сказав Володимир Назаренко.

Ніякої допомоги від держави і компенсацій перевізники не отримали. Якщо карантин буде посилений, то багато підприємств не переживуть його «другу хвилю».

«Якщо транспорт в місті ще раз зупинять, я впевнений, що 50% компаній вдруге не піднімуться. Чи не буде за що підніматися », - підкреслив Володимир Назаренко.

Нагадаємо, в Україні до 31 липня 2020 року продовжено режим адаптивного карантину. До того, в березні, в великих містах в рамках карантинних заходів було припинено курсування громадського транспорту.

У деяких регіонах карантинні заходи можуть посилити. Наприклад, посилення карантинних заходів відбудеться в Одесі.

 

 
Коментарі (0)