ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПоловину атомних енергоблоків влітку відключать на ремонт

Половину атомних енергоблоків влітку відключать на ремонт

Влітку половину енергоблоків українських атомних електростанцій виведуть в ремонт на понад два місяці для ремонту та модернізації

 

Влітку половину енергоблоків українських атомних електростанцій виведуть в ремонт на понад два місяці для ремонту та модернізації. Про це розповів президент "Енергоатома" Петро Котін.

Найбільш важкий період пройдено, зауважив він, протягом якого всі енергоблоки працювали. Проте тепер блоки потрібно перезавантажити, і найкращий період, коли це можна зробити з найменшими витратами і впливом на енергосистему з точки зору нестачі електроенергії - це літо.

"У цей період немає великого споживання електроенергії, тому що не потрібно вмикати опалення. Цього разу енергоблоки будуть ремонтуватися влітку, так, щоб половина блоків працювала, а інша половина була в ремонті", – пояснив Котін.

Нормальний строк ремонту енергоблока становить близько 50-60 діб, але усе залежить від додаткових робіт. Зараз на енергоблоках потрібно провести модернізацію, зазначив очільник "Енергоатома", що займає набагато більше часу.

 

 

 

 
Коментарі (0)