ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПоліпшилась ситуації в енергосистемі завдяки підключенню до мережі атомних блоків

Поліпшилась ситуації в енергосистемі завдяки підключенню до мережі атомних блоків

В міністерстві зауважують, що ремонти енергоблоків відбуваються обов’язково з дотриманням усіх вимог ядерно-радіаційної безпеки.
Міністерство енергетики відзначає поліпшення ситуації в енергосистемі завдяки підключенню до мережі атомних блоків, про це повідомила пресслужба міністерства, пише "Україна Комунальна".
 
"Ситуація в енергосистемі поліпшилась завдяки підключенню до мережі одного з атомних блоків, який достроково, майже на 2 тижні, був виведений з планового ремонту. Тиждень тому ще один блок АЕС також було приєднано до енергосистеми раніше запланованого терміну", – йдеться в повідомленні Міненерго.
 
В міністерстві зауважують, що ремонти енергоблоків відбуваються обов’язково з дотриманням усіх вимог ядерно-радіаційної безпеки.
 
Разом із тим, значний дефіцит потужностей в енергосистемі залишається. Адже внаслідок масованих ворожих атак на енергетику втрачено 9 ГВт виробничих потужностей. Тривають постійні обстріли, особливо на прифронтових та прикордонних територіях. Часто під удари потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії. Тому внаслідок ракетних і дронових ударів існують обмеження в передачі наявної електроенергії.
 
Як і раніше, відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.
 

Міненерго закликає українців продовжувати споживати електроенергію ощадливо. 

 
Коментарі (0)