ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПольща готова запропонувати Німеччині балтійську «трубу» замість «Північного потоку - 2»

Польща готова запропонувати Німеччині балтійську «трубу» замість «Північного потоку - 2»

Варшава готова надати Берліну доступ до газопроводу Baltic Pipe

Варшава готова надати Берліну доступ до газопроводу Baltic Pipe.

Уряд Польщі готовий запропонувати Німеччині свою інфраструктуру для транспортування газу в разі відмови Берліна від використання газопроводу "Північний потік - 2". Про це в ефірі Польського телебачення заявив прес-секретар уряду республіки Петро Мюллер, передає ТАСС.

"Зараз потрібно розглянути різні варіанти, якщо говорити про енергетичну безпеку. Польща з самого початку підкреслювала, що європейська солідарність в цій області повинна бути непорушною", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи зможе Польща запропонувати ФРН можливості газопроводу Baltic Pipe замість "Північного потоку - 2".

"Тому якщо такі потреби з німецької сторони будуть заявлені, то Польща відкрита, щоб використовувати також інфраструктуру, яку сама будує для своєї енергетичної безпеки. Тому що ми підходимо до енергетичної безпеки солідарно, вважаємо, що її потрібно будувати з загальноєвропейським підходом", - вказав Мюллер.

За його словами, "такі ініціативи, як" Північний потік - 2 ", суперечать ідеї солідарності та енергетичної безпеки".

Baltic Pipe - проект газопроводу, який повинен зв'язати родовища на норвезькому шельфі в Північному морі з Польщею через Данію. Проект передбачає три етапи: з'єднання норвезьких і датських систем передачі газу, розширення інфраструктури Данії, а також будівництво труби, яка з'єднає Польщі та Данії по дну Балтійського моря. Планована потужність газопроводу - 10 млрд кубометрів на рік. Завершити будівництво уряд Польщі має намір на 1 жовтня 2022 року.

 

 
Коментарі (0)